úterý 1. května 2012

Snění od Jill Barnett

Tak mě tady zase máte tentokráte s doporučením knihy...
Tak a když už tu budete mít tuhle psychickou stravu, jdu konečně opravit ty půlky Fair Game :D


A o co se jedná? Je to kniha od autorky Jill Barnettové. Tady máte obrázek:
A o čem že to je??

Většina anglických dívek se setkává s ideály svého srdce v přeplněných tanečních sálech nebo v uhlazených salónech. Letitia Olivie Hornsbyová potkává svůj ideál v okamžiku, kdy jej srazí do řeky. Kudrnatá modrooká pekelnice, které je teprve jedenáct let, se v tom okamžiku rozhodne, že Richard, skvělý, pohledný a naprosto nepočestný syn hraběte z Downe, je bílým rytířem z jejích snů.
Teď, dospělá a nepředstavitelně krásná, kuje plán, jak zachránit Richarda před ním samým. Pochopitelně tak, že se za něj provdá. On z toho má brzy šrámy, které jsou důsledkem její náklonnosti. Ta nesnesitelná a nezapomenutelná žába se do Richardova života vrátila opravdu rychle – doslova mu padla do náruče. Je zasažen jejím zjevem, oslnivou vůní, jejím nemožným vměšováním se do jeho pití, hráčství a milostných pletek. Ale jakmile z nich osud učiní zajatce party nebezpečných pašeráků, objevuje Richard ve své přísné a znepokojující spoluzajatkyni čistou, romantickou a zvídavou duši, která ozařuje plamenem i jeho temné srdce. Kdyby jen mohli utéci, ta podivná vášeň by se rozhořela naplno. A mohli by nalézt celoživotní dobrodružství v náručí jeden druhého.

zdroj: 
http://www.swain.estranky.cz/clanky/romany/sneni---jill-barnettova.html


Můj názor:
Když jsem četla tu anotaci, myslela jsem si, že to bude nějaká slaďárna (na ty mě většinou moc neužije :D ), ale přeci jenom jsem si přečetla a nakonec si knihu i pořídila a teď jí tu nutím i vám.
Ale o co mi jde je to, že kniha není jen "slaďárna" a historický román, nýbrž i troškami komedie. Ale to bych tu mohla plácat jakou dobu. Tady máte ukázku:
Za ním praskla větev. Ztuhl.
Náhle se v keřích nahoře ozval šramot. Znehybněl a jeho kůň o trochu ustoupil. Pomalu zasunul ruku pod plášť a vytáhl pistoli, pak přitáhnul stehna a pobídl koně kupředu. Vzhlédl vzhůru, opřel se a vydal se vstříc smrti.
Ozval se další hlasitý šelest. Větve keřů se rozestoupily.
Hornsbyovic pekelnice vykoukla ze křoví. Jejich pohledy se setkaly.
Díval se na ní vyděšeně, ona na něj, jako by to byl cukr do jejího čaje.
Zasténal, zavřel oči a sklonil pistoli.
"Richarde...," zašeptala jeho jméno jako modlitbu.
Kdykoliv byla blízko něho, potřeboval modlitbu, a dlouhou.
Opět se ozval šum a za ním vzteklé vrčení. Richard zatajil další zasténání. Z toho samého křoví vyrazil obrovský nahrbený pes.
Její pes.
Žádnou modlitbu. On potřeboval požehnání.
To zvíře se na něj podívalo a zavrčelo. Kůň uskočil. S námahou jej udržel na uzounké stezce. Bláto a kamení padalo na břeh pod nimi.
Ten příšerný pes začal štěkat.
Richard se rychle otočil v sedle a v rychlosti přehlédl zátoku. Pašeráci je museli slyšet. K čertu, to musel slyšet i Napoleon.
Jedna z luceren se zastavila přímo pod ním, za ní další a další. Richard ztuhnul. Muži zezdola se dívali nahoru na útes.
Byl chycen mezi dvěma nepřáteli, mezi pašeráky a pekelnou dvojicí.
Ten její zatracený pes znovu zaštěkal.
Kůň sebou trhnul a málem je oba poslal na drolící se okraj stezky.
"Ach ne!" Zvolala Letty a vyrazila k němu s tváří nejprve ohromenou a pak vyděšenou. "Richarde!"
Její pes pochopitelně začal vrčet.
Kůň se vzepjal na zadní. V podivném rezignovaném úžasu ucítil Richard, jak mu otěže prokluzují rukama. Richard sjel ze sedla a jediný zvuk, který se ozval, bylo jeho ostré zakletí.
Dolů...
Dolů...
Co byla jeho poslední vědomá myšlenka?
Bylo by lépe, kdyby skončil u těch pašeráků.


Co vy na to??

P.S.: Mám ji i jako e-book (někde v PC), takže kdo to chce statečně zkusit, může... :D

A další P.S.: Kniha má i svoji předchůdkyni, ke které jsem se bohužel doteď nedostala pevnou ani elektronickou cestou, takže vám o ní nemůžu říct víc, než už je na internetu, ale budu zkoušet dál... :D :D



Název: Okouzlující čarodějka
Obálka:

Anotace:
Okouzlila nejváženějšího, povýšeneckého a hezkého anglického vévodu. Joyous MacQuarriová, uličnická zelenooká kráska, se zjevila odnikud a nestydatě mu přistála v náručí. Jeho přátelé z vyšší společnosti o této záhadné dámě věděli jen to, že je Skotka a její babička byla Locksleyová. Příliš pozdě Joy zjistila, že je zoufale zamilovaná a že již nic nedokáže odvrátit její osud. Vášeň je oba spojila jako kouzlem v zakázaný a neodvolatelný svazek dvou očarovaných srdcí...

Zdroj: http://www.november.cz/product/263297


A jestli o ní víte, tak pište!! Prosím, prosím, smutně koukám!!!
A ještě jestli jste se dopracovali skrz tu mojí horu nesmyslů až sem, tak gratulace... ;) :P :D



Žádné komentáře:

Okomentovat